5 τρόποι για να αναπτύξετε ψυχικό σθένος και να προωθήσετε την καριέρα σας

8
5 τρόποι για να αναπτύξετε ψυχικό σθένος και να προωθήσετε την καριέρα σας

Εάν θέλετε να ανεβείτε τη σκάλα χωρίς να χάσετε το μυαλό σας, ο μόνος τρόπος για να το κάνετε είναι να αναπτύξετε πνευματικό σθένος.

Κάθε δουλειά κουβαλά ένα ορισμένο άγχος μαζί της. Είτε βρίσκεστε συχνά σε αυστηρή προθεσμία είτε έχετε απαιτητικά έργα να ολοκληρώσετε. Μερικές φορές η ενασχόληση με άλλους ανθρώπους στο χώρο εργασίας μπορεί να είναι αγχωτική, επομένως πρέπει να είστε ανθεκτικοί για να πετύχετε.

Τι είναι το νοητικό σθένος;

Η ψυχική σκληρότητα ή το σθένος είναι η ικανότητα να παραμένετε ήρεμοι υπό πίεση, να βρίσκετε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε αντί να πανικοβάλλεστε και να σπάζετε στη σκέψη τους. Μπορεί να φαίνεται σαν να είναι ένα ταλέντο με το οποίο γεννιούνται μερικοί άνθρωποι, αλλά είναι μια δεξιότητα που μπορεί να μάθει.

Αναπτύσσοντας το ψυχικό σας σθένος, θα βρείτε το δρόμο προς την επιτυχία πιο αποτελεσματικά και θα προχωρήσετε στην καριέρα σας πιο γρήγορα.

Πώς να αναπτύξετε το ψυχικό σας σθένος για να προωθήσετε την καριέρα σας

Η ανάπτυξη πνευματικής σκληρότητας για να προχωρήσετε στην καριέρα σας δεν είναι απλώς θέμα αλλαγής κάποιων συνηθειών και προσαρμογής της καθημερινότητάς σας. Αλλάζει ολόκληρη την οπτική σας για τη ζωή και την αντίληψή σας για τον εαυτό σας. Αλλάζει τον τρόπο ζωής σας. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αναπτύξετε το ψυχικό σας σθένος και να φτάσετε στην επιτυχία:

Κρατήστε τα μάτια σας στο βραβείο

Ένα κοινό πράγμα που έχουν οι περισσότεροι ηγέτες επιχειρήσεων είναι η συνέπεια. Έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό τους και ό,τι κάνουν είναι να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τον στόχο τους, αυτό τους κάνει συνεπείς και αφοσιωμένους.

Επομένως, ό,τι κι αν κάνετε, έχετε έναν στόχο και συνεχίστε να εργάζεστε προς αυτόν. Είτε διανύετε μια πολύ κερδοφόρα περίοδο είτε παλεύετε με συγκεκριμένες απώλειες, φροντίστε κάθε σας απόφαση να οδηγεί στον τελικό σας στόχο.

Εάν έχετε έναν πολύ φιλόδοξο στόχο, χωρίστε τον σε ορόσημα και εστιάστε σε αυτά. Θέλετε να γίνετε Διευθύνων Σύμβουλος αλλά αυτή τη στιγμή είστε υπάλληλος γραφείου; Στοχεύστε πρώτα σε μια διευθυντική θέση και επικεντρωθείτε στην ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων. Εν ολίγοις, κρατήστε τα μάτια σας στο βραβείο, αλλά κάντε το ένα βήμα τη φορά.

Μην φοβάστε να αποτύχετε

Η αποτυχία είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής και της εργασίας. Περίπου το 20% των μικρών επιχειρήσεων αποτυγχάνουν μέσα στον πρώτο χρόνο τους, σημαίνει αυτό ότι κανείς δεν πρέπει να έχει επιχειρηματικό πνεύμα και να προσπαθεί να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση; Φυσικά και όχι.

Σημαίνει απλώς ότι πρέπει να αποδεχτείς την αποτυχία ως μαθησιακή εμπειρία και μετά να προσπαθήσεις περισσότερο. Αντιμετωπίστε το πρόβλημα και ξεπεράστε το.

Εάν καταφέρετε να σηκωθείτε ξανά στα πόδια σας μετά την αποτυχία, θα ξέρετε ότι έχετε αναπτύξει αξιοζήλευτη ψυχική δύναμη.

Να είστε ρεαλιστές σχετικά με τις ικανότητές σας

Μερικές φορές, όταν αποτυγχάνετε, δεν οφείλεται σε κάποια εξωτερική επιρροή, σε φρικτούς συνεργάτες, σε ασταθή αγορά ή σε οτιδήποτε άλλο. Μερικές φορές οφείλεται σε σένα, και αυτό είναι εντάξει. Όσο μπορείτε να παρατηρήσετε τις ελλείψεις σας και να μάθετε από τα λάθη σας, θα είστε σε θέση να βρείτε την επιτυχία. Έτσι, κάθε τόσο, κάντε μια αυτοαξιολόγηση. Παρατηρήστε τα ελαττώματά σας και δείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τον εαυτό σας.

Είναι επίσης σημαντικό να μην πουλάτε τον εαυτό σας με λίγα χρήματα. Πολλές γυναίκες παλεύουν με το να αισθάνονται κατώτερες από τους συναδέλφους και τους φίλους τους, και αυτό είναι επιζήμιο για την καριέρα και την ψυχική σας ευημερία.

Ένα άτομο με πραγματικό διανοητικό σθένος θα είναι σε θέση να εντοπίσει και τα ελαττώματα και τα δυνατά του σημεία και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσει για να πετύχει.

Μάθετε να βάζετε προτεραιότητες

Κατά καιρούς θα βρεθείτε συγκλονισμένοι, με αμέτρητες βασικές εργασίες να ολοκληρώσετε, εκατομμύρια σημαντικά έργα και χιλιάδες απαιτητικούς πελάτες. Θα νόμιζες ότι ο καλύτερος επιχειρηματίας θα τα έπαιρνε όλα μαζί με επιτυχία, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Ο καλύτερος ηγέτης θα ξέρει πώς να βάζει προτεραιότητες. Θα ξέρουν ότι είναι αδύνατο να το κάνουν ταυτόχρονα, επομένως θα καθορίσουν τι πρέπει να γίνει αμέσως και τι μπορεί να περιμένει.

Η ιεράρχηση της προσωπικής σας ζωής είναι μερικές φορές το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την επαγγελματική σας ζωή. Πρέπει να φροντίζετε τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική σας υγεία εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι στην καριέρα σας και να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας.

Με ψυχικό σθένος, θα μπορείτε να λαμβάνετε κρίσιμες αποφάσεις όπως αυτές με ευκολία.

Μείνε ήρεμος

Ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημάδια ενός ατόμου με έντονα ανεπτυγμένο ψυχικό σθένος είναι η ηρεμία. Είναι εύκολο να αφήσετε τα συναισθήματά σας να σας επηρεάσουν, και μερικές φορές είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, αλλά αν ελπίζετε να καθιερωθείτε ως επαγγελματίας ηγέτης, πρέπει να εργαστείτε σε αυτό.

Το να το κρατάς μαζί σε στρεσογόνες καταστάσεις είναι, για τους περισσότερους ανθρώπους, η δυσκολότερη δεξιότητα να κατακτηθεί. Σε μια κακή μέρα, όταν οι πελάτες είναι πολύ απαιτητικοί, οι συνάδελφοι πολύ ανίκανοι και τα αφεντικά πολύ αδιάφορα — το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να θυμώσετε και να πανικοβληθείτε.

Οι περισσότεροι χώροι εργασίας σήμερα είναι δυναμικοί και ταραχώδεις, και χωρίς ψυχική σκληρότητα, θα καταρρεύσετε υπό την πίεση. Πρέπει να μάθετε να διατηρείτε ψυχραιμία, να ελέγχετε τα συναισθήματά σας και να αξιοποιείτε στο έπακρο μια κακή κατάσταση.

Όταν μάθετε να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τα συναισθήματά σας, είτε είναι θυμός, οργή, φόβος ή οτιδήποτε άλλο ενδιάμεσο, θα είστε πιο παραγωγικοί και αποδοτικοί.

Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι χρειάζεται πολύς χρόνος και πολλές δοκιμές και λάθη για να κατακτήσετε αυτήν την ικανότητα. Να είστε επίμονοι, να μάθετε να αναγνωρίζετε τις στιγμές που αρχίζετε να χάνετε τον έλεγχο και βρείτε τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε αυτό το ενδεχόμενο.

Κάποιοι το πιστεύουν διαλογισμός επίγνωσης μπορεί να τους βοηθήσει να επιτύχουν καλύτερο συναισθηματικό έλεγχο – στους άλλους αρέσει να κάνουν ένα διάλειμμα 5 λεπτών. Άλλοι πάλι μπορούν απλώς να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να προχωρήσουν. Πρέπει να μάθετε ποια στρατηγική λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Η κατώτατη γραμμή

Το ψυχικό σθένος μπορεί να ανοίξει τον δρόμο προς την επιτυχία, αλλά πρέπει να είστε αποφασισμένοι και πρόθυμοι να αλλάξετε τον εαυτό σας. Δεν πρόκειται για την «επάνδρωση», αλλά για την ανάπτυξη της δύναμης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λογικά και αποτελεσματικά.

Τελευταίες δημοσιεύσεις από Valerie Soleil, BA, LL.B. (Προβολή όλων)

Πνευματικά δικαιώματα © 2014-2022 Life Advancer. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Για άδεια επανεκτύπωσης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Schreibe einen Kommentar