6 τρόποι για να απαλλαγείτε από το τριφύλλι στο γκαζόν σας φυσικά (και γρήγορα)! * The Homesteading Hippy

0
6 τρόποι για να απαλλαγείτε από το τριφύλλι στο γκαζόν σας φυσικά (και γρήγορα)!  * The Homesteading Hippy

Εάν είστε όπως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού, τότε πιθανότατα ξοδεύετε πολύ χρόνο και χρήμα κάθε χρόνο προσπαθώντας να απαλλαγείτε από το τριφύλλι στο γκαζόν σας.

τριφύλλι που ανθίζει

Και αν είστε σαν εμένα, τότε πιθανότατα έχετε δοκιμάσει σχεδόν κάθε μέθοδο εκεί έξω – από ζιζανιοκτόνα έως χειροκίνητη αφαίρεση – με ανάμεικτα αποτελέσματα στην καλύτερη περίπτωση.

Αλλά τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος; Ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από το τριφύλλι στο γκαζόν σας φυσικά και γρήγορα!

Ξέρω ότι είναι σκληρό και επίμονο, αλλά αν δείξετε λίγη επιμονή και είστε οπλισμένοι με καλές πληροφορίες, μπορείτε να απαλλαγείτε οριστικά από την αντιαισθητική κάλυψη.

Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να το κάνετε χωρίς μια σταγόνα αγορασμένου από το κατάστημα, ένα τοξικό φυτοφάρμακο. Πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό?

Υπόσχομαι ότι δεν είναι! Συνεχίστε να διαβάζετε και θα σας πω για 6 εντελώς φυσικούς, χωρίς χημικές ουσίες τρόπους για να απαλλαγείτε από το τριφύλλι στο γκαζόν σας.

Είναι κακό το τριφύλλι για το γκαζόν μου;

Το τριφύλλι συνήθως κατηγοριοποιείται ως ζιζάνιο, ένα με μικροσκοπικά, στρογγυλά φύλλα και την ικανότητα να εξαπλώνεται γρήγορα στο γρασίδι λόγω του μικρού του μεγέθους και του υψηλού ρυθμού ανάπτυξής του.

Αν και το τριφύλλι δεν είναι εγγενώς επιβλαβές για το γρασίδι, είναι κάνει ανταγωνιστείτε το για θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα ο χλοοτάπητας σας να γίνεται πιο λεπτός, πιο αδύναμος και λιγότερο στιβαρός. Τελικά, το γρασίδι σας θα αρχίσει να σβήνει.

Το τριφύλλι, από την άλλη πλευρά, είναι πιο ανθεκτικό στις ίδιες συνθήκες που βλάπτουν το γρασίδι, καθιστώντας το έναν εισβολέα στο γρασίδι σας που εμφανίζεται συχνά όταν δεν συντηρείται σωστά ή όταν το γρασίδι δυσκολεύεται.

Εξαιτίας αυτού, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού θεωρούν ότι το τριφύλλι είναι στην καλύτερη περίπτωση ενοχλητικό ή απειλή στη χειρότερη και προσπαθούν να το εξαλείψουν από το γρασίδι τους.

Το τριφύλλι δεν είναι επιβλαβές ή επικίνδυνο, και πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τη χαμηλή, εδαφοκάλυψη της εμφάνισής του – ειδικά σε σύγκριση με άλλα ζιζάνια!

Εάν πιστεύετε ότι ένα μπάλωμα ή ακόμα και ένα ολόκληρο γκαζόν με τριφύλλι είναι εντάξει, δεν χρειάζεται να λάβετε επιθετικά μέτρα.

Δεν θα βλάψει εσάς ή τα κατοικίδιά σας, αν και θα έχετε πολλές περισσότερες μέλισσες τριγύρω, καθώς λατρεύουν το υλικό και το χρησιμοποιούν για να κάνουν μέλι.

Ωστόσο, το τριφύλλι είναι ανθεκτικό και εξαπλώνεται γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι το μικρό σας κομμάτι τριφυλλιού μπορεί να μετατραπεί σε σημαντικό πρόβλημα εάν αφεθεί μόνο του.

Εάν δεν θέλετε να προχωρήσετε στη διαδικασία της επαναφύτευσης του γκαζόν σας από την αρχή στο μέλλον, ίσως να θέλετε να το τσιμπήσετε στο μπουμπούκι.

Σε ποιες συνθήκες ευδοκιμεί το τριφύλλι;

Προτού μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την απειλή του τριφυλλιού, πρέπει πρώτα να το γνωρίζουμε. τι του αρέσει, τι όχι και πώς ευδοκιμεί.

Γενικά, το τριφύλλι είναι ένα ευκαιριακό φυτό που μπορεί να είναι προβληματικό ανά πάσα στιγμή που το γρασίδι σας είναι λεπτό ή αδύναμο.

Το τριφύλλι ευδοκιμεί σε πλήρες φως και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Είναι ανθεκτικό στη ζέστη και στο κρύο, αρκεί η θερμοκρασία να μην είναι ακραία.

Θα πεθάνει όταν παγώσει ή θα αδρανήσει σε υπερβολική ζέστη. Το τριφύλλι είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, αλλά θα αναπτυχθεί επίσης καλά όταν το νερό είναι άφθονο.

Το τριφύλλι ευδοκιμεί σε συμπιεσμένα εδάφη και αναπτύσσεται ιδιαίτερα καλά σε χλοοτάπητες που διατηρούνται τακτικά κοντά.

Όταν το γρασίδι είναι κοντό, δεν μπορεί να ξεπεράσει το τριφύλλι και να εμποδίσει την πρόσβασή του στο ηλιακό φως. Αυτό επιτρέπει στο τριφύλλι να ανθίσει και με τη σειρά του να ανταγωνίζεται το γρασίδι.

Το τριφύλλι είναι επίσης πιο ανεκτικό στα όξινα εδάφη από το γρασίδι, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να καταλάβει γρήγορα ένα γκαζόν με μη μέτριο χώμα.

Διάφορα είδη τριφυλλιού μπορούν να ευδοκιμήσουν τόσο σε εδάφη υψηλής όσο και χαμηλής οξύτητας, επομένως δεν θα είστε απαραίτητα στο καθαρό μόνο και μόνο επειδή το γρασίδι σας είναι το ένα ή το άλλο.

Στο τέλος, το τριφύλλι τριγυρίζει περιμένοντας μια ευκαιρία να μετακομίσει και μετά εδραιώνεται στο γρασίδι σας προτού προσπεράσει γρήγορα το λεπτό γρασίδι όταν δυσκολεύεται.

Μπορείτε να έχετε ένα όμορφο, περιποιημένο γκαζόν τη μια εβδομάδα και την επόμενη θα είναι όλα τριφύλλι.

6 φυσικές μέθοδοι για να απαλλαγείτε από το τριφύλλι

Υπάρχουν όλων των ειδών οι τρόποι για να απαλλαγείτε από το τριφύλλι και πολλοί από αυτούς είναι εξ ολοκλήρου φυσικοί και δεν απαιτούν φυτοφάρμακα, σκληρές χημικές ουσίες ή άλλα κόλπα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά το γρασίδι, το περιβάλλον ή την υγεία σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο κακό είναι το ξέσπασμα του τριφυλλιού στο γκαζόν σας, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει μια μέθοδος παρακάτω που θα λειτουργήσει για εσάς.

Διατηρήστε το χώμα σας αερισμένο

Το τριφύλλι ανταγωνίζεται για τροφή και νερό με άλλα φυτά, αλλά έχει επίσης ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα στην θέση του επειδή ανησυχεί λιγότερο από τα χόρτα για το ότι έχει χαλαρό, αεριζόμενο έδαφος.

Εάν κρατήσετε το χώμα χαλαρό, το τριφύλλι θα δυσκολευτεί περισσότερο να πήξει και θα δυσκολευτεί επίσης όταν εδραιωθεί. Αυτό είναι ένα προληπτικό μέτρο και μια μέθοδος εξάλειψης.

Ο αερισμός του εδάφους στο γρασίδι σας είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να βελτιώσετε την αποστράγγιση και να βοηθήσετε τα χόρτα να ανταγωνίζονται καλύτερα το τριφύλλι που εισβάλλει.

Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε αερίσει ποτέ το γκαζόν σας στο παρελθόν: Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε σε μια μικρή περιοχή και με το κατάλληλο εργαλείο ακόμα και ολόκληρο το γκαζόν σας.

Αλλά έχετε να κάνετε με άσχημα συμπιεσμένο χώμα, ίσως θέλετε να καλέσετε μια εταιρεία φροντίδας γκαζόν και να τους αφήσετε να φέρουν μηχανές για να το δουλέψουν σύντομα.

Μπορείτε να αερίσετε το χώμα σας ανοίγοντας τρύπες με μια ακίδα ή με ένα εργαλείο αερισμού, το οποίο έχει σειρές από ακίδες ή δόντια σας βοηθά να καλύψετε περισσότερο έδαφος, πιο γρήγορα.

Λάβετε υπόψη σας να αερίζετε τα χλοοτάπητα σημεία σας καθώς και οποιονδήποτε άλλο χώρο όπου προσπαθείτε να αυξήσετε το γρασίδι. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε το γρασίδι να ευδοκιμήσει ενώ κάνουμε τα πράγματα χειρότερα για το τριφύλλι.

Όταν το χώμα έχει αεριστεί, μπορείτε να περιμένετε και να αφήσετε το γρασίδι να καταλάβει το τριφύλλι ή να επιλέξετε να απαλλαγείτε από το τριφύλλι αμέσως. Έχουμε μια σειρά από άλλες μεθόδους στη διάθεσή μας για αυτό, ακριβώς από κάτω.

Αφήστε το γρασίδι σας να μεγαλώσει ψηλότερα

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού πιστεύουν ότι ένα υγιές γκαζόν χρειάζεται κλειστό γρασίδι.

Και εγώ προσωπικά προτιμώ την απαλή, προσεγμένη εμφάνιση ενός κοντού γκαζόν, αλλά δεν προτιμώ να χρειάζεται να ξεριζώσω όλα τα ζιζάνια που καλεί αυτή η επιλογή.

Είναι αλήθεια: Ένα γρασίδι κομμένο απότομα είναι πιο ευαίσθητο στα ζιζάνια, και αυτό περιλαμβάνει το τριφύλλι.

Το τριφύλλι είναι ένα σκληρό φυτό που μπορεί να καταλάβει γρήγορα ένα γκαζόν εάν το γρασίδι κοπεί πολύ κοντά.

Ο απλούστερος τρόπος για να απαλλαγείτε από το τριφύλλι (και να το αποτρέψετε από το να πιάσει) είναι να αφήσετε το γρασίδι να ψηλώσει λίγο.

Το γρασίδι, ως φυτό, ευδοκιμεί όταν έχει ωριμάσει (διαβάστε: αρκετά ψηλό) για να υπερισχύσει άλλων φυτών που καλύπτουν το έδαφος της περιοχής. Αν το κόψεις πολύ, δίνεις ευκαιρία στο τριφύλλι.

Όταν κρατάτε το γρασίδι σας στη μακρύτερη πλευρά, παραγκωνίζει τα μικρότερα φυτά τριφυλλιού και σκιάζει τα πέταλά τους, ώστε να μην μπορούν επίσης να κάνουν φωτοσύνθεση.

Χωρίς ήλιο, χωρίς φωτοσύνθεση! Το τριφύλλι δεν θα πεθάνει αμέσως, αλλά θα δυσκολεύονται να εξαπλωθούν και να αναπτυχθούν, και τελικά θα χαθούν καθώς το γρασίδι ευδοκιμεί.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το τριφύλλι στο γρασίδι σας, δώστε στο γρασίδι επιπλέον χρόνο για να αναπτυχθεί πριν το κούρεμα και, στη συνέχεια, αυξήστε το ύψος κοπής στο χλοοκοπτικό σας.

Είναι σίγουρα ο πιο κομψός τρόπος για να απαλλάξετε την αυλή σας από αυτό το ζιζάνιο, ενώ παράλληλα καταβάλλετε την ελάχιστη προσπάθεια.

Τραβήξτε το Τριφύλλι με το χέρι

Η καλύτερη μέθοδος για να απαλλαγείτε από το τριφύλλι αμέσως είναι η πιο άμεση: να το βγάλετε με το χέρι.

Αυτή είναι σίγουρα μια μικρή αγγαρεία, αλλά δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρα. Με λίγη κατάλληλη προετοιμασία, το τριφύλλι θα βγει εύκολα.

Για να αφαιρέσετε το τριφύλλι από το γκαζόν σας, ξεκινήστε μουλιάζοντάς το σε νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στη χαλάρωση του εδάφους και θα κάνει την αφαίρεση των ριζών ανέπαφων απλή και εύκολη.

Τοποθετήστε έναν εκτοξευτήρα κοντά στο σημείο για να το χειριστείτε, εκτός εάν θέλετε να το ποτίσετε μόνοι σας με έναν εύκαμπτο σωλήνα. Στη συνέχεια, με ένα μυστρί ή εργαλείο ζιζανίων, χαλαρώστε προσεκτικά τη βρωμιά γύρω από τη βάση του τριφυλλιού.

Εάν το γρασίδι εξακολουθεί να υπάρχει στην πληγείσα περιοχή, προσέξτε να μην βλάψετε τις ρίζες του αν μπορείτε. Με λίγη τύχη, δεν θα υπάρχει κανένα ψεγάδι στο γκαζόν σας για να αντιμετωπίσετε εάν σας έχει μείνει γρασίδι.

Αφού χαλαρώσει, πιάστε το φυτό τριφυλλιού στη βάση με τα δύο χέρια και τραβήξτε το από τη βρωμιά. Ολόκληρο το φυτό πρέπει να βγαίνει εύκολα, συμπεριλαμβανομένων των ριζών, αν γίνει σωστά.

Το τράβηγμα με το χέρι μπορεί να είναι η πιο σίγουρη μέθοδος για τον έλεγχο του τριφυλλιού στο γρασίδι σας, εάν παρακολουθείτε τις προσβολές από νεαρά άτομα.

Πνίξτε το με πλαστικό φύλλο

Το τριφύλλι είναι δύσκολο να ξεφορτωθεί σε παραμελημένο γκαζόν, ιδιαίτερα όταν φυτρώνει σε μέρη όπου το γρασίδι απλώς επιβιώνει.

Σε κάθε περίπτωση όπου το τριφύλλι είναι καλά εδραιωμένο, αλλά έχετε ακόμα να σκεφτείτε γρασίδι, η κάλυψη του με αδιαφανές πλαστικό φύλλο είναι μια μέθοδος που λειτουργεί καλά.

Για μέγιστη αποτελεσματικότητα, οι άκρες του φύλλου πρέπει να καλύπτουν πλήρως το έμπλαστρο του τριφυλλιού και οι άκρες θα πρέπει να βαραίνουν με πέτρες, βρωμιά ή κάτι άλλο.

Το τριφύλλι, όπως και τα περισσότερα φυτά, πεθαίνει όταν λαμβάνει ανεπαρκές φως ή αέρα. Το πλαστικό περιτύλιγμα εμποδίζει και τα δύο. Με την πάροδο του χρόνου, το τριφύλλι θα πεθάνει από την έλλειψη ηλιακού φωτός, συνήθως, ως αποτέλεσμα.

Αυτή είναι μια εύκολη και ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση για να απαλλαγείτε από το ανεπιθύμητο τριφύλλι χωρίς να επενδύσετε έναν τόνο προσπάθειας ή να βασιστείτε σε πιο σκληρές μεθόδους που μπορεί να βλάψουν το υπόλοιπο γρασίδι ή άλλα φυτά σας.

Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι οποιοδήποτε γρασίδι κάτω από το πλαστικό θα πεθάνει μαζί με το τριφύλλι και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πρέπει να το ξαναφυτέψετε αν δεν θέλετε ένα φαλακρό σημείο στο γκαζόν σας.

Με λίγο χρόνο, αυτή η προσέγγιση με πλαστικό περιτύλιγμα θα εξαλείψει εύκολα ένα επιβαρυντικό και ώριμο έμπλαστρο τριφυλλιού.

Πασπαλίστε γλουτένη καλαμποκιού πριν από την εποχή

Η γλουτένη καλαμποκιού είναι μια εντελώς φυσική θεραπεία που καταστρέφει το τριφύλλι χωρίς να βλάπτει το γρασίδι. Είναι ένα υποπροϊόν της διαδικασίας άλεσης καλαμποκιού και σιταριού και περιέχει ένα φυσικό ζιζανιοκτόνο που ονομάζεται glyphosate.

Η γλουτένη καλαμποκιού θα σταματήσει την επέκταση των υπαρχόντων φυτών γαρύφαλλου, ενώ θα αποτρέψει τη βλάστηση νέων όταν χρησιμοποιείται στο γκαζόν σας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η γλουτένη καλαμποκιού πρέπει να εφαρμόζεται πριν αρχίσουν να αναπτύσσονται τα φυτά τριφυλλιού την άνοιξη, επομένως η προετοιμασία είναι απαραίτητη.

Λειτουργεί επειδή διαταράσσει τον κύκλο ανάπτυξης του φυτού και είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό στην εξάλειψη του ώριμου τριφυλλιού που ήδη πηγαίνει καλά.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν θα βλάψει το γρασίδι σας ακόμα και όταν εφαρμόζεται απευθείας. Αντίθετα, θα σας βοηθήσει να θρέψετε το γρασίδι σας καθώς η γλουτένη καλαμποκιού αποσυντίθεται, προσθέτοντας συνήθως άζωτο.

Η γλουτένη καλαμποκιού είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και λιγότερο επιβλαβή πρόσθετα για την καταπολέμηση του τριφυλλιού στο γρασίδι σας και είναι απολύτως ασφαλές για τα περισσότερα άλλα φυτά και απολύτως ασφαλές για ανθρώπους και κατοικίδια.

DIY ζιζανιοκτόνο ξυδιού

Ενώ υπάρχουν πολλές ζιζανιοκτόνες θεραπείες διαθέσιμες στα καταστήματα που υπόσχονται να αφαιρέσουν το τριφύλλι από το γκαζόν σας, είναι συχνά δαπανηρές ή έχουν αρνητικές παρενέργειες.

Σκοτώνοντας γρασίδι και άλλα φυτά, επιπτώσεις στην υγεία, επιβλαβείς επιπτώσεις στους επικονιαστές, όπως λες!

Για όσους αναζητούν μια λιγότερο καταστροφική άμεση προσέγγιση για την εξάλειψη του τριφυλλιού, προτείνω να μουσκέψετε την περιοχή με διάλυμα νερού, ξιδιού και σαπουνιού πιάτων.

Απλώς συνδυάστε ίσα μέρη ξύδι και νερό και μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε το.

Το σαπούνι πιάτων βοηθάει γιατί του επιτρέπει να κολλάει καλύτερα στα φυτά που επιτίθεται. Εφαρμόστε άφθονα στο κατάφυτο έμπλαστρο τριφυλλιού σας και περιμένετε.

Το ξύδι θα στεγνώσει το τριφύλλι και θα αλλάξει την ισορροπία του pH του φυτού, σκοτώνοντάς το γρήγορα και σίγουρα, αν και μπορεί να χρειαστείτε μερικές εφαρμογές.

Θα δείτε το τριφύλλι να πεθαίνει αρκετά σύντομα.

Αυτή η λύση είναι απολύτως ασφαλής για ανθρώπους και κατοικίδια, αλλά προειδοποιήστε ότι θα σκοτώσει ή θα βλάψει επίσης άλλα φυτά, συμπεριλαμβανομένου του γρασιδιού, επομένως προσέξτε να μην το κολλήσετε σε οτιδήποτε δεν θέλετε να καταστρέψετε.

Αφού χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσέγγιση για να αφαιρέσετε μια μεγάλη έκταση τριφυλλιού, μπορεί να περιμένετε ένα νεκρό κομμάτι στο γρασίδι σας, επομένως να είστε προετοιμασμένοι για τη φύτευση του γρασιδιού.

Διατηρήστε το γκαζόν σας απαλλαγμένο από τριφύλλι με αυτές τις συμβουλές

Το τριφύλλι μπορεί να είναι δύσκολο να το ξεφορτωθείς, αλλά με την κατάλληλη γνώση και προσέγγιση, μπορείς να τα καταφέρεις.

Από το να το τραβήξετε απλά μέχρι να το χτυπήσετε με ένα φιλικό προς το περιβάλλον ζιζανιοκτόνο ξιδιού, έχετε τώρα επιλογές για να ανακτήσετε το γκαζόν σας από αυτό το επίμονο παράσιτο ενός φυτού.

Με λίγη επιμέλεια και προσπάθεια, μπορείτε σύντομα να αποκτήσετε ένα γκαζόν χωρίς τριφύλλι.

ξεφορτωθείτε το τριφύλλι pinterest

Schreibe einen Kommentar