7 Βιολογικά Βιβλία Κηπουρικής που πρέπει να διαβάσετε αυτό το χειμώνα

9

Ψάχνετε για καλό χειμερινό διάβασμα; Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα χρήσιμα και κατατοπιστικά βιβλία βιολογικής κηπουρικής για να περάσετε την ώρα σας και να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην κηπουρική!

Αν το χειμωνιάτικο κρύο σας έχει εγκλωβίσει σε εσωτερικούς χώρους και ονειρεύεστε τον καλοκαιρινό σας κήπο, γιατί να μην αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε τις γνώσεις σας στον κήπο για να προετοιμαστείτε για την ανοιξιάτικη εποχή του κήπου;

Ένα από τα φοβερά πράγματα σχετικά με την κηπουρική είναι ότι η μάθηση δεν σταματά ποτέ! Υπάρχουν πάντα νέες τεχνικές και γεγονότα που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας, έλεγχος παρασίτωνκαλλιεργήστε πιο υγιή φυτά και αυξήστε τις σοδειές σας, εν τω μεταξύ χτίζοντας υγιές έδαφος και υποστήριξη του φυσικού οικοσυστήματος με βιώσιμες μεθόδους κηπουρικής. Για να μην αναφέρουμε όλα τα συναρπαστικά διαφορετικές ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που πρέπει να μάθετε! 🙂

Εδώ είναι 7 βιβλία βιολογικής κηπουρικής που θα σας δώσουν έμπνευση και καθοδήγηση στις κηπουρικές σας προσπάθειες – είτε είστε έμπειρος κηπουρός είτε μόλις ξεκινάω:

Rodale’s Basic Organic Gardening: Ένας οδηγός για αρχάριους για να ξεκινήσετε έναν υγιή κήπο

Της Deborah L. Martin

Ο βασικός οδηγός για τη βιολογική κηπουρική, Rodale’s Basic Organic Gardening είναι ο τέλειος οδηγός για να ξεκινήσετε με το σωστό πόδι, εάν είστε νέος στην κηπουρική. Αυτό το φιλικό προς τους αρχάριους βιβλίο θα σας δείξει πώς να διαμορφώσετε τον κήπο σας, πού και πώς να σκάβετε, καθώς και πολλές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να οδηγηθείτε στην επιτυχία. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους πόρους κηπουρικής για όσους μόλις ξεκινούν.

Rodale’s Ultimate Encyclopedia of Organic Gardening: The Inspensable Green Resource for Every Gardener

σιy Fern Marshall Bradley, Barbara W. Ellis και Ellen Phillips

Αν ψάχνετε για πιο εμπεριστατωμένες πληροφορίες ή θέλετε ένα ολοκληρωμένο βιβλίο κήπου που θα απαντήσει σε όλες σας τις ερωτήσεις σχετικά με τη βιολογική κηπουρική, κάντε το επόμενο βήμα με Rodale’s Ultimate Encyclopedia of Organic Gardening.

Αυτό το βιβλίο συχνά αποκαλείται η βασική πηγή για κάθε βιολογικό κηπουρό. Ακόμη και οι αρχάριοι θα λατρέψουν τις προσβάσιμες συμβουλές του για όλα τα φυτά και οι έμπειροι κηπουροί θα βρουν έμπνευση στις φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στις τελευταίες τάσεις στον κήπο.

Mini Farming: Αυτοδυναμία σε 1/4 Στρεμ

Του Brett L. Markham

Εάν είστε έτοιμοι να συνεχίσετε μέχρι το τέλος και να ασχοληθείτε με την καλλιέργεια μιας καλής μερίδας του φαγητού σας, αυτός είναι ένας ουσιαστικός οδηγός – ειδικά αν εργάζεστε μόνο με ένα μικρό κομμάτι ιδιοκτησίας.

Σε Mini Farming, θα μάθετε πώς να δημιουργείτε το δικό σας μίνι αγρόκτημα και να γίνετε πιο αυτάρκεις – ακόμα κι αν εργάζεστε με λιγότερο από ένα στρέμμα γης. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτό το βιβλίο, μπορείτε να καλλιεργήσετε ένα μεγάλο ποσοστό της τροφής σας –ακόμα και να κερδίσετε κάποιο επιπλέον εισόδημα– σε μόλις 1/4 στρέμμα!

Αυτό το βιβλίο καλύπτει επίσης θέματα όπως ο προγραμματισμός των εκμεταλλεύσεων, η συντήρηση των τροφίμων και η αμειψισπορά, μεταφέροντας την αυτάρκεια στο επόμενο επίπεδο.

All New Square Foot Gardening: A Small Space Revolution

Του Μελ Βαρθολομαίου

Μιλώντας για την καλλιέργεια τροφίμων σε μικρούς χώρους, όσοι έχουν περιορισμένο χώρο στον κήπο θα απολαύσουν ιδιαίτερα το κλασικό του Mel Bartholomew, Κηπουρική Square Foot – το πρώτο βιβλίο κηπουρικής που είχα όταν ξεκίνησα τον πρώτο μου κήπο διαμερισμάτων! Αυτή η επαναστατική μέθοδος καλλιέργειας λαχανικών επιτρέπει στους κηπουρούς να καλλιεργούν περισσότερα βιολογικά φρέσκα προϊόντα σε λιγότερο χώρο και με λιγότερη εργασία από τους παραδοσιακούς κήπους με σειρά.

Αυτή η πρόσφατα ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει πολλά γραφήματα, εικόνες, φωτογραφίες, συμβουλές και οδηγούς καλλιέργειας ειδικά για λαχανικά που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλλιέργεια του φαγητού σας πιο εύκολη και πιο διασκεδαστική – τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους κηπουρούς. Θα μάθετε συμβουλές για την καλλιέργεια τροφίμων σε αστικές περιοχές με ελάχιστη αυλή, τη χρήση κάθετου χώρου, τη διαχείριση παρασίτων με φυσικές και βιολογικές μεθόδους, την εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων ποτίσματος και πολλά άλλα.

Teaming with Microbes: The Organic Gardener’s Guide to the Soil Food Web

σιο Τζεφ Λόουενφελς και τον Γουέιν Λιούις

Είστε έτοιμοι να λερωθείτε; Αυτό το βιβλίο θα σας μεταφέρει βαθιά στον τροφικό ιστό του εδάφους και θα σας εξηγήσει γιατί το έδαφος είναι υγιές ο κλειδί για την επιτυχημένη βιολογική κηπουρική.

Συνεργασία με Μικρόβια σας καθοδηγεί στην επιστήμη πίσω από το χώμα. Θα μάθετε συναρπαστικές ιδέες για τη βιολογική κηπουρική και γιατί είναι απαραίτητο ένα ισχυρό υπόγειο οικοσύστημα που περιέχει σκουλήκια, έντομα, βακτήρια, μύκητες και άλλους μικροοργανισμούς για να αναπτυχθεί ένας πραγματικά υγιής, παραγωγικός και ακμάζων κήπος.

Βιολογική κηπουρική χωρίς σφάλματα: Έλεγχος εντόμων παρασίτων χωρίς χημικά

Της Άννας Χες

Μια από τις πρώτες ερωτήσεις που κάνει κάθε κηπουρός όταν σκέφτεται τη βιολογική καλλιέργεια είναι, „Πώς θα αντιμετωπίσω τα παράσιτα;“ Βιολογική κηπουρική χωρίς σφάλματα έχει απαντήσεις.

Θα μάθετε πώς να εξισορροπείτε το οικοσύστημα του κήπου σας, έτσι ώστε τα ωφέλιμα έντομα και άλλα φυσικά στοιχεία να βοηθήσουν στη διαχείριση των παρασίτων για εσάς. Θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε οργανικές και φυσικές τεχνικές ελέγχου παρασίτων, όπως η φύτευση διαδοχής, οι μέθοδοι φραγμού, η σημασία του χρονισμού των φυτεύσεών σας ώστε να παρακάμπτουν τα σφάλματα και πολλά άλλα. Και θα βρείτε επίσης συγκεκριμένες μεθόδους για να αντιμετωπίσετε αφίδες, γυμνοσάλιαγκες, Ιάπωνες, σκαθάρια, κερασφόρους ντομάτας και πολλά άλλα – όλα αυτά χωρίς να καταφεύγετε σε χημικά φυτοφάρμακα που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή τόσο για εσάς όσο και για το περιβάλλον.

The Four-Season Harvest: Βιολογικά λαχανικά από τον κήπο του σπιτιού σας όλο το χρόνο

Του Έλιοτ Κόλμαν

Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα βιβλία βιολογικής κηπουρικής που αγόρασα αφού μετακόμισα στο Οχάιο. Έχοντας μεγαλώσει στον κήπο – αλλά σε ένα πολύ πιο ζεστό κλίμα – δεν ήμουν σίγουρος τι θα αναπτυσσόταν καλά στα ανώτερα Midwest, και μισούσα να βασίζομαι σε ήπια λαχανικά του σούπερ μάρκετ όλο τον χειμώνα. Το βιβλίο του Έλιοτ ήταν ένα θεϊκό δώρο για μένα και είναι μια θαυμάσια πηγή για όποιον μεγαλώνει σε πιο δροσερό κλίμα (ο Έλιοτ ζει στο Μέιν) και θέλει να απολαύσει τα εγχώρια προϊόντα ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

ο Συγκομιδή τεσσάρων εποχών είναι γεμάτο με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο καλλιέργειας φρέσκων προϊόντων όλο το χρόνο σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Θα μάθετε πώς να εκτρέφετε μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά χειμωνιάτικα λαχανικά χρησιμοποιώντας απλά και οικονομικά κρύα κουφώματα πίσω αυλής και μη θερμαινόμενα στεφάνι.

Εξακολουθώ να είναι εκπληκτικό για μένα πόσο ανθεκτικά είναι μερικά φυτά και πόσα θα τα καταφέρουν πραγματικά τον χειμώνα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια!

Είτε είστε ολοκαίνουργιος στην κηπουρική, ένας έμπειρος κηπουρός που θέλει να στραφεί σε βιολογικές μεθόδους ή απλά ένας λάτρης του κήπου που θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις σας για την κηπουρική, αυτά τα βιβλία βιολογικής κηπουρικής είναι χρήσιμα και διασκεδαστικά για να προσθέσετε στην ανάγνωσή σας λίστα αυτό το χειμώνα – και σίγουρα θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα της κηπουρικής σας την άνοιξη!

Schreibe einen Kommentar