7 Συμβουλές για νέους αγοραστές σπιτιού – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

8
7 Συμβουλές για νέους αγοραστές σπιτιού – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η αγορά ενός νέου σπιτιού μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, τουλάχιστον. Ωστόσο, πριν αρχίσετε να εξετάζετε ακίνητα, πρέπει να έχετε ένα σχέδιο δράσης. Ακολουθώντας ορισμένες συμβουλές και βήματα θα σας βοηθήσει επίσης να αποφύγετε τα λάθη που κάνουν πολλοί νέοι αγοραστές κατοικιών.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για νέους αγοραστές κατοικιών που πρέπει να γνωρίζετε:

Προσδιορίστε τι θέλετε και τι χρειάζεστε

Μπορεί να θέλετε ένα ακίνητο που έχει έναν τεράστιο κήπο, αλλά είναι πραγματικά εντός του προϋπολογισμού σας; Εάν θέλετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας, τότε είναι καλή ιδέα να προσδιορίσετε τι θέλετε και τι χρειάζεστε.

Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε το τέλειο ακίνητο εντός του προϋπολογισμού σας και θα σας βοηθήσει επίσης να νιώσετε πιο ικανοποιημένοι με την τελική σας απόφαση.

Καταχωρίστε το ακίνητό σας

Πολλοί νέοι αγοραστές κατοικιών πιστεύουν ότι πρέπει να βρουν το ακίνητο που θέλουν πριν διαθέσουν το δικό τους στην αγορά. Αυτή είναι μια συνταγή για καταστροφή.

Εάν το σπίτι σας δεν είναι προς πώληση, τότε δεν έχετε καμία ελπίδα να μπορέσετε να κάνετε μια προσφορά εάν το ακίνητο των ονείρων σας έρθει. Θα απογοητευτείτε επίσης όταν έρθει άλλος πλειοδότης στην ίδια τιμή με εσάς, εάν το ακίνητό του έχει ήδη πουληθεί.

Ερευνητικός

Όταν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο αναζήτησης ακινήτων, θα μπορείτε να ταξινομήσετε τα ακίνητα που βλέπετε με βάση την τιμή, την τοποθεσία και ακόμη και τον αντιπρόσωπο που τα καταχωρεί. Αυτός είναι ένας φανταστικός τρόπος για να περιορίσετε την εστίασή σας και θα εκπλαγείτε με τη διαφορά που θα μπορούσε να κάνει στην εμπειρία αγοράς σας.

Φυσικά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν περιορίζεστε μόνο σε ιστότοπους ακινήτων. Αντίθετα, προσπαθήστε να μιλήσετε με τους πράκτορες που πωλούν τα ακίνητα και ρωτήστε τους εάν μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες και για τα επερχόμενα ακίνητα.

Εξάλλου, τα ακίνητα συχνά περνούν εβδομάδες σε κενό προτού εισαχθούν πλήρως στον ιστότοπο ενός πράκτορα. Εάν μπορείτε να λάβετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή ή επερχόμενη ιδιοκτησία, τότε μπορεί να έχετε περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσετε μια πιθανή προσφορά.

Πρώτες εντυπώσεις

Όταν φτάσετε για να δείτε την πρώτη σας ιδιοκτησία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι αυτό που περιμένατε. Ρίξτε μια ματιά και στα άλλα ακίνητα, για να βεβαιωθείτε ότι δεν αγοράζετε το χειρότερο ακίνητο στο δρόμο.

Όταν βλέπεις ένα ακίνητο, βοηθά επίσης να το φανταστείς χωρίς τα έπιπλα του άλλου εκεί μέσα. Όσο περισσότερο μπορείτε να οραματιστείτε έναν κενό καμβά, τόσο το καλύτερο. Όταν αποχωρήσετε από το ακίνητο, θα πρέπει στη συνέχεια να σημειώσετε μερικές σημειώσεις, ώστε όταν παρακολουθήσετε τη δεύτερη προβολή, να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τις σωστές ερωτήσεις ή ότι έχετε επισημάνει τυχόν πιθανά ζητήματα.

Όταν φεύγετε από το κατάλυμα, ίσως είναι επίσης συνετό να κάνετε μια οδήγηση στην περιοχή. Βοηθά να το κάνετε αυτό σε διάφορες ώρες της ημέρας, ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε τη γειτονιά, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνεστε για τυχόν πιθανά προβλήματα.

Χρηματοδότηση

Μία από τις πιο κρίσιμες συμβουλές για όλους τους αγοραστές είναι να υπολογίσουν πόσα μπορούν να αντέξουν οικονομικά και πόσα θα πληρώσουν για το νέο τους σπίτι. Εάν δεν είστε αγοραστής με μετρητά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί να το κάνετε έξω κάποιου είδους υποθήκη.

Αυτό θα είναι συνήθως το 10% της τιμής αγοράς. Εάν θέλετε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα από την αγορά σας, τότε μπορεί να θέλετε να απευθυνθείτε σε έναν οικονομικό σύμβουλο. Θα είναι σε θέση να αναζητήσουν την καλύτερη συμφωνία και θα μπορούν επίσης να σας εξασφαλίσουν ένα μεγάλο επιτόκιο.

Όταν έχετε υπολογίσει πόσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη τους λογαριασμούς και τα έξοδά σας. Πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι θα χρειαστείτε ασφάλιση κατοικίας και το γεγονός ότι θα πληρώνετε και λογαριασμούς επιπλέον της υποθήκης σας.

Προσπαθήστε και εστιάστε στους μακροπρόθεσμους στόχους σας

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε και να επικεντρωθείτε στους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Σκεφτείτε το, θέλετε να μείνετε σε αυτό το ακίνητο τα επόμενα 5 χρόνια; 10 χρόνια? Είτε έτσι είτε αλλιώς, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζετε για το μέλλον σας και ότι λαμβάνετε επίσης υπόψη τις ανάγκες της οικογένειάς σας επίσης.

Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε ότι θέλετε παιδιά, τότε ίσως θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το ακίνητο έχει μερικά επιπλέον υπνοδωμάτια και χώρο καθιστικού. Εάν θέλετε ένα σκύλο, σκεφτείτε να αποκτήσετε ένα ακίνητο που να έχει κήπο, αν είναι δυνατόν. Εάν μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε αυτό, τότε μπορείτε εύκολα να μείνετε στην ιδιοκτησία για πολύ περισσότερο, αν χρειαστεί.

Διαπραγματεύομαι

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι διαπραγματεύεστε την τιμή όπου είναι δυνατόν. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο πωλητής είναι πρόθυμος να ρίξει την τιμή κατά τουλάχιστον 5%.

Οι πωλητές συνήθως αναφέρουν την τιμή υψηλότερη από αυτή που θα ήθελαν, καθώς περιμένουν από τους ανθρώπους να παζαρεύουν, επομένως φροντίστε να το έχετε υπόψη όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην αφήνετε την υπερηφάνεια να παρεμποδίζει.

Στο τέλος της ημέρας, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι ότι θα πουν όχι, και ακόμη και τότε μπορείτε να τους προσφέρετε την υψηλότερη τιμή ούτως ή άλλως και παρόλα αυτά να φύγετε με το ακίνητο. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πόσα να προσφέρετε, τότε συγκρίνετε άλλα ακίνητα στον ίδιο δρόμο και λάβετε τη μέση αξία πώλησης.

Λάβετε υπόψη τις παραπάνω οδηγίες κατά την αναζήτηση και την αγορά νέου σπιτιού.

Φυσικά, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούν όλοι οι αγοραστές νέων κατοικιών όταν βλέπουν ένα ακίνητο, αλλά αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, τότε σύντομα θα διαπιστώσετε ότι είναι πιο εύκολο από ποτέ να πάρετε μια καλή απόφαση.

Απλώς θυμηθείτε ότι δεν πρέπει ποτέ να κάνετε μια προσφορά την πρώτη μέρα που θα δείτε ένα ακίνητο και ότι πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να πάτε με έναν αξιόπιστο αντιπρόσωπο. Όταν το κάνετε, μπορούν στη συνέχεια να σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία, φροντίζοντας επίσης να ενημερώνεστε σε κάθε βήμα.

Τελευταίες δημοσιεύσεις από Valerie Soleil, BA, LL.B. (Προβολή όλων)

Πνευματικά δικαιώματα © 2014-2022 Life Advancer. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Για άδεια επανεκτύπωσης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Schreibe einen Kommentar